У ВАКС дослідили причини відмови у задоволенні скарг на стадії досудового розслідування

14:58, 21 декабря 2019
Огляд містить причини відмови слідчими суддями ВАКС в задоволенні клопотань, скарг і заяв, поданих на стадії досудового розслідування кримінального провадження, за період з 5 вересня до 5 грудня 2019 року.
У ВАКС дослідили причини відмови у задоволенні скарг на стадії досудового розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищому антикорупційному суді провели огляд судової практики. Про це інформує прес-служба ВАКС.

«У дослідженні, зокрема, наведені статистичні дані: до Вищого антикорупційного суду за період з 5 вересня до 5 грудня надійшло 3117 процесуальних звернення (справи з обвинувальними актами, клопотання, скарги, заяви), 2927 з яких — в порядку здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні. Із загальної кількості зазначених процесуальних звернень 398 складали клопотання органів досудового розслідування та прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. За вказаний період до ВАКС надійшло 2142 клопотання, 720 скарг та 65 заяв. Закінчено розгляд 2457 проваджень або 84% тих, що перебували на розгляді.

Зі структурою судових рішень, ухвалених ВАКС за результатами розгляду клопотань, скарг та заяв на стадії досудового розслідування, статистикою і даними про категорії справ, у яких ухвалено судові рішення про відмову в задоволенні вимог клопотань, кількістю таких рішень та їх відсотком від кількості ухвалених по суті заявлених вимог, а також із причинами відмови у задоволенні клопотань, скарг і заяв, що надходили на розгляд слідчих суддів, та їх співвідношення з вимогами кримінального процесуального закону можна ознайомитися за активним посиланням на дослідження», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Дубас розповів, для чого у кримінальному провадженні потрібна презумпція невинуватості. 

Додамо, суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила, чому судді зазвичай не коментують розгляд справ, а також рішення, які приймають.

Також з’явились цікаві факти про ВАКС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України