Створення парку «Кам’янська Січ»: Верховний Суд прийняв рішення щодо указу Зеленського

18:10, 6 февраля 2020
Верховний Суд визнав законним указ Президента України.
Створення парку «Кам’янська Січ»: Верховний Суд прийняв рішення щодо указу Зеленського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 6 лютого, колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС розглянула справу за позовом Приватного підприємства «Діоніс» до Президента України Володимира Зеленського за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, – Національного природного парка «Кам’янська Січ», Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє офіційний сайт ВС.

«Позивач просив визнати Указ Президента України від 11 квітня 2019 року № 140/2019 «Про створення національного природного парку «Кам’янська Січ»  протиправним та нечинним повністю.

Порушення своїх прав позивач доводив на підставі того, що до складу національного природного парку «Кам’янська Січ» увійшли орендовані позивачем водний об’єкт і земельні ділянки, які підлягають вилученню з господарського використання ПП «Діоніс». За доводами позивача, органи державної влади не погодили з ним в установленому законом порядку питання створення  національного природного парку й вилучення орендованих ним об’єктів.

Клопотання про створення національного природного парку, як стверджував позивач, не погоджувалося з власниками та первинними користувачами природних ресурсів, зокрема з ПП «Діоніс». Відсутність такого погодження, незалежно від того, з вилученням або без вилучення увійшли його об’єкти до території національного природного парку та до якої функціональної зони віднесені, на думку позивача, свідчить про порушення органами державної влади та відповідачем при створенні такого парку статей 51 та 52 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Верховний Суд відмовив у задоволенні позовних вимог», — йдеться у повідомленні.

Повний текст рішення буде виготовлений протягом п’яти днів. Рішення може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду.

З постановою Верховного Суду від 6 лютого 2020 року у справі № 9901/543/19 можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС висловив правову позицію щодо розміщення тимчасової споруди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді