Оскарження Постанови щодо звіту ТСК про розслідування нападів на громадських активістів: КАС ВС відмовив у задоволенні позову

10:15, 1 октября 2020
Таке рішення КАС ВС прийняв 30 вересня, розглянувши в судовому засіданні справу № 9901/167/20 за позовом до Верховної Ради України.
Оскарження Постанови щодо звіту ТСК про розслідування нападів на громадських активістів: КАС ВС відмовив у задоволенні позову
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову до Верховної Ради України, в якому позивач оскаржував низку пунктів Постанови Верховної Ради України від 17 червня 2020 року № 712-IX «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017–2018 років» та додаток до неї в частині висновків щодо розслідування у кримінальній справі. Про це інформує пресслужба Верховного Суду.

Таке рішення КАС ВС прийняв 30 вересня, розглянувши в судовому засіданні справу № 9901/167/20 за позовом до Верховної Ради України.

Повний текст рішення у справі № 9901/167/20 буде виготовлено протягом п’яти днів.

Нагадаємо, у ході судового засідання Верховний Суд виніс ухвалу про витребовування від Верховної Ради України додаткових доказів – протоколів (витягів з протоколів) засідань Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, в яких відображено результати голосування членів цієї Комісії щодо висновків з приводу розслідування кримінального провадження щодо позивача.

«Судово-юридична газета» писала, що СБУ 27 квітня повідомила про завершення досудового розслідування у справі Катерини Гандзюк. Підозрювані — голова Херсонської облради Владислав Мангер та помічник-консультант, депутат цієї ж ради Олексій Левін. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва