ВП ВС ухвалила рішення у справі щодо конкурсу на зайняття посад суддів у місцевих адміністративних та господарських судах

10:51, 22 апреля 2021
Позивач просив суд зобов’язати ВККС повторно розглянути питання про затвердження рейтингу учасників конкурсу.
ВП ВС ухвалила рішення у справі щодо конкурсу на зайняття посад суддів у місцевих адміністративних та господарських судах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 квітня 2021 року Велика Палата Верховного Суду розглянула справу № 9901/342/20, в якій позивач оскаржив рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 1 жовтня 2019 року № 180/зп-19, яким було затверджено й оприлюднено рейтинг учасників конкурсу на зайняття 54 вакантних посад суддів у місцевих адміністративних та 22 посад у місцевих господарських судах, оголошеного рішенням ВККС України від 9 серпня 2019 року. Деталі розповіли у пресслужбі ВС.

Позивач просив суд зобов’язати ВККС повторно розглянути питання про затвердження рейтингу учасників конкурсу на підставі заяв, поданих ними 3 вересня 2019 року, за винятком заяв осіб, стосовно яких ВККС 7 серпня 2019 року внесла рекомендації Вищій раді правосуддя щодо призначення на посади суддів місцевих загальних судів.

Касаційний адміністративний суд у складі ВС рішенням від 9 грудня 2020 року відмовив у задоволенні позову, оскільки дійшов висновку, що оскаржуване рішення ВККС прийняте на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені законодавством, внаслідок послідовних дій відповідача, з урахуванням принципів верховенства права і недискримінації.

Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС залишила її без задоволення, а оскаржуване рішення КАС ВС – без змін.

Із повним текстом постанови Великої Палати Верховного Суду у справі № 9901/342/20 (провадження № 11-445заі20) можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей