Проведення перевірок додержання вимог законодавства про працю: постанова КАС ВС

18:15, 24 июня 2021
КАС ВС розбирався, чи має Держпраці повноваження з проведення позапланової перевірки.
Проведення перевірок додержання вимог законодавства про працю: постанова КАС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Касаційний адміністративний суд у складі ВС переглянув у касаційному порядку справу за позовом ПАТ, яке просило встановити відсутність повноважень ГУ Держпраці у Дніпропетровській області з проведення позапланової перевірки з питань додержання законодавства про працю та скасувати постанову про накладення штрафу. Про це інформує пресслужба ВС.

Відповідач мав здійснити перевірку за дорученням Держпраці, яке було направлено на підставі звернення особи щодо порушення позивачем вимог законодавства в галузі праці.

Штраф було накладено на позивача (ПАТ) у зв’язку з тим, що він не надав до перевірки витребувані обласним департаментом Держпраці документи, необхідні для проведення перевірки за скаргою особи.

Колегія суддів КАС ВС вказала, що ГУ Держпраці у Дніпропетровській області є повноважним органом, який забезпечує реалізацію державної політики з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю на території Дніпропетровської області, до повноважень якого належить проведення перевірок додержання вимог законодавства про працю, у зв’язку із чим наказ про проведення позапланової перевірки є правомірним.

Верховний Суд погодився з висновками суду першої інстанції щодо правомірності постанови відповідача про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами.

Постанова КАС ВС від 15 червня 2021 року у справі № 826/7706/17.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про пенсії переселенцям: Верховний Суд зазначив важливі нюанси щодо виплати.

Також ми розповідали, чи впливає наявність електронної трудової книжки на процедуру виходу на пенсію.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала про штрафні санкції за несвоєчасну сплату узгоджених грошових зобов’язань: рішення 1ААС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді