Належне вручення поштового відправлення повістки про виклик до суду та викладення окремим документом процесуального судового рішення: позиція ВП ВС

15:59, 14 июля 2022
ВП ВС не погодилась з доводами скаржника щодо позбавлення його можливості отримати відомості про судові рішення в справі, у зв’язку з відсутністю в ЄДРСР ухвали про відкладення розгляду справи.
Належне вручення поштового відправлення повістки про виклик до суду та викладення окремим документом процесуального судового рішення: позиція ВП ВС
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

П’ятий апеляційний адміністративний суд повідомляє, що Велика Палата Верховного Суду зазначила, що у разі направлення судом повістки про виклик у судове засідання, на адресу позивача (суб’єкта господарювання), яку він зазначив у позовній заяві, позивач як особа, яка ініціювала судовий процес з метою захисту своїх прав, свобод та інтересів, має бути зацікавлений у тому, щоб організувати належне та своєчасне отримання кореспонденції від суду, а положення КАС не покладають на суд обов`язку встановлювати обсяг повноважень та особу того, хто поставив підпис у рекомендованому повідомленні про вручення поштового відправлення щодо отримання такої кореспонденції, якщо її було доставлено за указаною самим позивачем адресою.

При відсутності у суду заяви позивача про надсилання судом тексту повістки у порядку, передбаченому частиною першою статті 129 КАС - електронною поштою, факсимільним повідомленням, телефонограмою, текстовим повідомленням з використанням мобільного зв`язку, суд не зобов’язаний здійснювати повідомлення про дату, час та місце судового засідання на перелічені засоби зв`язку.

Нормами КАС не передбачено вимоги щодо викладення окремим документом процесуального судового рішення з питань відкладення розгляду справи та відповідно публікуванням його в ЄДРСР. З урахуванням зазначеного, ВП ВС не погодилась з доводами скаржника щодо позбавлення його можливості отримати відомості про судові рішення в справі, у зв’язку з відсутністю в ЄДРСР ухвали про відкладення розгляду справи.

Постанова ВП ВС по справі № 9901/128/21 від 13 квітня 2022 року.

Також ми писали, що навіть в умовах воєнного стану має забезпечуватися максимальне дотримання прав людини, гарантованих Конвенцією, – ВС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки