ВРП залишила суддю Віталія Озерова відстороненим від правосуддя

13:45, 16 октября 2018
Суддю відсторонили від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
ВРП залишила суддю Віталія Озерова відстороненим від правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя 9 жовтня 2018 року надійшло клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про продовження строку тимчасового відсторонення судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича від здійснення правосуддя на два місяці у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

У клопотанні зазначено, що детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні від 9 серпня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. 20 серпня 2018 року генеральним прокурором Луценком Ю.В. складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та того самого дня вручено судді Озерову В.О..

Суддя Озеров В.О. підозрюється у проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 серпня 2018 року №2767/0/15-18 тимчасово, до 20 жовтня 2018 року, відсторонено суддю Старобільського районного суду Луганської області Озерова В.О.від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

На обґрунтування клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді Озерова В.О. від здійснення правосуддя заступник генерального прокурора — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначає, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді. Також сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя, іншими способами протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача — члена Вищої ради правосуддя Вадима Нежуру, представника Генеральної прокуратури — прокурора другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Романа Кимлика та представника судді — адвоката Олександра Готіна, ухвалила клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, подовжити до 20 листопада 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», раніше, під час засідання 5 квітня 2018 року, Вища рада правосуддя прийняла рішення відмовити у звільненні Сергія Ходака з посади судді Дубенського районного суду Рівненської області у відставку.

Також ми повідомляли про те, що ВРП звільнила суддю Брянківського міського суду Луганської області. Було встановлено, що суддя Лариса Мигунова порушила вимоги частини другої статті 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва