Суд ухвалив вирок військовослужбовцю за отримання неправомірної вигоди

16:27, 31 октября 2018
Хабарником виявився помічник командира військової частини.
Суд  ухвалив вирок військовослужбовцю за отримання неправомірної вигоди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Біляївського райсуду Одеської області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина С. (1991 р.н.) у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті  369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди), передає прес-служба суду.

Суд при розгляді справи врахував те, що на стадії досудового розслідування між військовим прокурором Одеського гарнізону Південного регіону України та обвинуваченим громадянином С. була укладена угода про визнання винуватості, за якою громадянин С. беззаперечно визнав свою вину у вчиненому злочині за вказаних в обвинувальному акті обставин та щиро розкаявся.

30 жовтня 2018 року суд затвердив Угоду про визнання винуватості між обвинуваченим громадянином С. та військовим прокурором Одеського гарнізону Південного регіону України та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн із застосуванням статті 55 КК України, призначив додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з організацією та забезпеченням правової роботи у військових формуваннях строком на 3 роки. Суд зобов’язав стягнути з громадянина С. витрати за проведення експертиз на користь держави у розмірі 24310 грн.

Засуджено громадянина С. за наступне: 13.06.2018 року, перебуваючи на посаді помічника командира військової частини А1942 з правової роботи- начальника юридичної групи, висунув підлеглому військової частини громадянину Х. вимогу про надання йому неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів США, нібито для подальшої її передачі прокурору у кримінальному провадженні відносно громадянина Х. для того, щоб прокурор просив перед судом призначення покарання зі звільненням від відбування покарання з випробуванням.

14 червня 2018 року підозрюваний С. отримав на території вищевказаної військової частини від громадянина Х. раніше обумовлену неправомірну вигоду для розпорядження на власний розсуд. Після цього громадянин С. був затриманий працівниками правоохоронних органів та було встановлено, що підозрюваний С. не маючи відповідних повноважень, ввівши в оману військовослужбовця Х., отримав неправомірну грошову винагороду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого. Правоохоронці затримали правопорушника.

Крім того, ми писали, що в Одесі на хабарі викрила чиновника Одеської обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси