Запуск Антикорсуду: ВККС провела зустріч з міжнародними партнерами

16:25, 31 октября 2018
Відбулась чергова зустріч з міжнародними партнерами в рамках створення Вищого антикорупційного суду
Запуск Антикорсуду: ВККС провела зустріч з міжнародними партнерами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 жовтня 2018 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України пройшла чергова зустріч представників Комісії з міжнародними партнерами: керівником Програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI) Екою Ткешелашвілі, старшим радником з протидії корупції EUACI Клеменсом Мюллером та начальником юридичного відділу Міжнародної організації з права розвитку (IDLO) Сергієм Дрозачем.

Сторони обговорили нормативно-правове регулювання в межах майбутньої взаємодії Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ) та ВККСУ під час проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого антикорупційного суду, зокрема, у формі спеціальних спільних засідань.

Нагадаємо, що відповідно до частини п’ятої статті 8 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» за ініціативою не менше трьох членів ГРМЕ питання відповідності будь-якого кандидата на посаду судді Вищого антикорупційного суду критеріям, зазначеним в частині четвертій цієї статті, розглядається на спеціальному спільному засіданні ВККСУ та ГРМЕ. Рішення щодо відповідності такого кандидата цим критеріям ухвалюється більшістю від спільного складу Комісії та членів ГРМЕ, за умови, що за нього проголосували не менше половини членів ГРМЕ. У разі неприйняття такого рішення кандидат вважається таким, що припинив участь у конкурсі. Таке спеціальне спільне засідання проводиться не пізніше ніж на тридцятий день з дня оголошення результатів іспиту, що складається кандидатами для встановлення відповідності кандидата на посаду судді критерію професійної компетентності.

Від ВККСУ участь у зустрічі взяли Голова Комісії Сергій Козьяков, член палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Андрій Василенко, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Юлія Ткаченко.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала текстову трансляцію того, як добори у судді 2012, 2013 2017 здають кваліфікаційний іспит.

Крім того, ми писали, що кваліфоцінювання суддів обіцяють завершити до вересня 2019 року. ВККС встигла перевірити 3122 з 4797 практичних завдань.

Також нам стало відомо, які випробування чекають кандидатів до Верховної та Антикорсуд. Вища кваліфікаційна комісія суддів 18 жовтня повідомила, що іспити в касаційні суди Верховного Суду, Антикорупційний суд і його Апеляційної палати відбудуться одночасно 12 і 14 листопада. У перший день кандидати в ВС і ВАС складатимуть анонімне письмове тестування, а в другій — анонімне практичне завдання.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду