Запорізький райсуд розглянув справу щодо викритих на хабарі суддів

19:47, 31 октября 2018
Судом за клопотанням прокурора закрито провадження.
Запорізький райсуд розглянув справу щодо викритих на хабарі суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 30 жовтня, у Запорізькому райсуді Запорізької області відбулось чергове судове засідання у справі щодо викритих 19.04.2017 року на одержанні неправомірної вигоди суддів Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, передає прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

«Судом за клопотанням прокурора закрито провадження щодо одного з обвинувачених (колишнього судді) у зв'язку з його смертю. Крім того, розглянуто низку клопотань сторони захисту. Наступне засідання призначено на 04.12.2018 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після викриття вказаних суддів у вчиненні корупційних злочинів, головою суду та однією з підозрюваних було здійснено спробу дачі хабара керівнику САП Назару Холодницькому та їх було затримано під час передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. дол. США.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі на хабарі викрили чиновника Одеської обласної військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів. Зараз вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, і обрання запобіжного заходу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України