Справа Вишинського: суд продовжив арешт підозрюваному

10:46, 2 ноября 2018
Строк тримання під вартою продовжено до 28 грудня.
Справа Вишинського: суд продовжив арешт підозрюваному
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 1 листопада, у Херсонському міському суді Херсонської області слідчим суддею Радченко Г.А. було розглянуто клопотання начальника слідчого відділу ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) про продовження строків тримання під вартою головного редактора інформаційного агентства «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, передає прес-служба суду.

Як зазначалося раніше, з клопотання слідчого вбачається, що метою діяльності підозрюваного була підривна діяльність проти України у вигляді системного наповнення медіапростору України інформаційними та аналітичними матеріалами, що відповідають зовнішньополітичним інтересам Російської Федерації, забезпечення інформаційної підтримки зовнішньополітичної діяльності президента та уряду Російської Федерації в Україні, інформування української діаспори в країнах Європи, Азії та Америки про зовнішню політику Російської Федерації в українському контексті, інформаційне забезпечення зовнішньополітичних ініціатив Російської Федерації в Україні.

Таким чином, дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України — державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, інформаційній безпеці України, що виразилось в наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Ухвалою слідчого судді клопотання  було задоволено та  продовжено строки тримання під вартою підозрюваного до 28 грудня 2018 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявляв, що відомство завершило розслідування кримінального провадження стосовно директора «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.

Крім того, прокуратура АР Крим і Служба безпеки України (СБУ) перейшли до «активної фази знешкодження антиукраїнської діяльності» чергової російської медіаструктури РІА «Новини-Україна».

Також нам стало відомо, що керівник РІА «Новини України» відмовився від українського паспорта.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси