Депутати і чиновники: опубліковано топ-порушників антикорупційних законів

15:13, 2 ноября 2018
До антирейтингу НАЗК увійшли народний депутат, начальник Держміграційної служби в Києві, голова ОДА, суддя Верховного Суду України та заступник міністра охорони здоров'я.
Депутати і чиновники: опубліковано топ-порушників антикорупційних законів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство із запобігання корупції за результатами перевірок декларацій у жовтні цього року склало антирейтинг топ-чиновників і посадовців України, що «відзначилися» найбільш масштабними порушеннями антикорупційного законодавства. Відповідний список порушників опублікувала прес-служба НАЗК.

Стало відомо, що перше місце у антирейтингу зайняв народний депутат Вадим Новинський. Повідомляється, що він недостовірно задекларував своє майно у деклараціях за 2015 та 2016 роки на суму понад 8,6 млн гривень у кожній декларації. Стосовно депутата складено та направлено до НАБУ 2 обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінального правопорушення.

На другому місці — начальник ГУ Державної міграційної служби в Києві Тетяна Біляк. За даними НАЗК, вона вказала недостовірну інформацію у декларації за 2015 рік на суму понад 8,6 млн грн, за 2016 рік — на суму понад 1,5 млн грн, за 2017 рік — понад 1,6 млн грн. Складено 3 обґрунтовані висновки, які передано до НАБУ.

Трійку «лідерів» замкнув голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. У повідомленні зазначено, що у декларації чиновник подав недостовірні відомості на суму понад 388 тис. грн, що становить 242 прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Стосовно посадовця складено адмінпротокол та направлено до суду. У прес-службі зазначили, що за декларування недостовірних відомостей на суму понад 250 прожиткових мінімумів настає кримінальна відповідальність.

На четверте місце в антирейтингу поставили суддю Верховного Суду України Олександра Потильчака. Зазначається, що він задекларував недостовірні відомості на суму понад 303 тис. грн, у зв’язку з чим подано до суду адмінпротокол.

На п'ятому місці — заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина. Посадовець несвоєчасно подала щорічну декларацію за 2017 рік. Відповідний протокол направлено до суду.

У прес-службі зазначили, що затвердження обґрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів та складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку відповідно.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада суддів пропонує ввести систему авторизації на сайті НАЗК, аби слідкувати за тими, хто переглядає декларації. Наразі кожен охочий може відслідкувати усі суттєві зміни у майнових деклараціях суддів, що розміщені в Інтернеті та доступні для широкого загалу. Детальніше дивіться в сюжеті Право-ТВ.

Також стало відомо, що НАЗК направило до суду 15 протоколів про адміністративні правопорушення за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій та неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Також напередодні повідомлялось, що НАЗК розпочне повну перевірку декларації директора ДБР Романа Труби. Рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок прийняті під час засідання Національного агентства.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді