НАЗК розпочало повну перевірку декларації директора ДБР Романа Труби

13:30, 22 октября 2018
Національне агентство отримало лист від прокуратури Києва щодо недостовірних відомостей у декларації, поданій директором ДБР.
НАЗК розпочало повну перевірку декларації директора ДБР Романа Труби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочне повну перевірку декларацій, зокрема поданої директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою. Рішення про це, а також про результати та продовження таких перевірок прийняті під час засідання Національного агентства.

До Національного агентства надійшов лист від прокуратури міста Києва щодо відображення недостовірних відомостей у декларації за 2017 рік, поданій Трубою Романом Михайловичем, директором Державного бюро розслідувань, який є особою, яка займає відповідальне та особливо відповідальне положення. Таким чином, зазначена декларація підлягає повній перевірці.

Крім того, Національне агентство розпочне повну перевірку декларації за 2017 рік, що подана Михайлом Новіковим, завідувачем сектору контролю за обігом марок акцизного податку Головного управління ДФС у Вінницькій області. Також прийнято рішення про припинення повної перевірки декларації за 2016 рік, що подана Михайлом Думіхом, тимчасово виконуючим обов’язки директора Державного підприємства «Санаторій «Збруч».

Рішення про результати перевірок прийняті щодо е-декларацій, які були подані Юрієм Новосадом, начальником управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області, за 2015 рік (виправлена) та за 2016 рік.

Продовжено термін повної перевірки е-декларацій, які були подані Геннадієм Молібогою, суддею Дружківського міського суду Донецької області, за 2015 рік (виправленої), а також за 2016 та 2017 роки на додаткові 30 календарних днів.

Нагадаємо, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що НАЗК закликало Верховну Раду ввести автоматичну систему перевірки декларацій. Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул наголосив, що без ухвалення законопроекту №7276 неможливе підписання протоколів автоматичного обміну інформацією з шістьма реєстрами, держателем яких є Міністерство юстиції. Тільки після підписання усіх 16 протоколів обміну НАЗК зможе запустити автоматизований обмін інформацією та здійснювати повну перевірку декларацій посадовців з використанням системи логічного та арифметичного контролю.

Також ми повідомляли, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9148, який дозволить службовцям силових структур України подавати закриті декларації. Народні депутати мають намір офіційно дозволити співробітникам СБУ, податкової, Національної поліції, Нацгвардії та інших силових структур подавати закриті декларації замість відкритих електронних і уникати перевірки і розслідування за результатами декларування.

Источник: Прес-служба НАЗК
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки