НАЗК закликало Раду ввести автоматичну систему перевірки декларацій

12:59, 19 октября 2018
Олександр Мангул закликав ВР проголосувати за зміни до законодавства.
НАЗК закликало Раду ввести автоматичну систему перевірки декларацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Мангул закликав ВР проголосувати за зміни до законодавства, необхідні для запуску автоматичної перевірки декларацій. Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

«25 вересня введена в експлуатацію Система логічного та арифметичного контролю декларацій. Автоматичний обмін інформацією є однією з ключових складових роботи цієї системи та передбачає обмін з 16-ма державними реєстрами... Проте без ухвалення законопроекту №7276 неможливе підписання протоколів автоматичного обміну інформацією ще з шістьма реєстрами, держателем яких є Міністерство юстиції. Наголошую, що саме після підписання усіх 16 протоколів обміну НАЗК зможе запустити автоматизований обмін інформацією та здійснювати повну перевірку декларацій посадовців з використанням системи логічного та арифметичного контролю», — цитує прес-служба Мангула.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9148, який дозволить службовцям силових структур України подавати закриті декларації.

Народні депутати мають намір офіційно дозволити співробітникам СБУ, податкової, Національної поліції, Нацгвардії та інших силових структур подавати закриті декларації замість відкритих електронних і уникати перевірки і розслідування за результатами декларування.

Також міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що потрібно вказувати в декларації. Ні заробітну плату, ні пенсію, ні соціальні виплати відображати не потрібно. Цю інформацію управління соціального захисту населення верифікує самостійно.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області