Президент Туреччини надіслав РФ список українських політв’язнів на звільнення

20:41, 3 ноября 2018
Туреччина буде продовжувати координацію щодо продовження процесу звільнення політв’язнів.
Президент Туреччини надіслав РФ список українських політв’язнів на звільнення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган передав російській стороні список українських політв’язнів. Про це він повідомив на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком, передає УНН.

“Ми домовились про те, що стосовно тих, хто незаконно утримується в окупованому Криму і на території РФ, будемо продовжувати координацію щодо продовження процесу звільнення політв’язнів”, — сказав український лідер.

Своєї чергою Ердоган нагадав, що раніше Росія видала Туреччині двох українських політв’язнів — Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова.

“Цього разу ми отримали більш довгий список, який ми одразу, негайно передали російській стороні. Я бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і успішно його вирішили”, — заявив він.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що  громадяни України, в тому числі і кримські татари, використовуються Кремлем в якості обмінного матеріалу, який постійно поповнюється новими в'язнями, розповів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Крім того, представники України і Росії провели обмін затриманих в попередні місяці недалеко від берегів анексованого Криму українських і російських моряків.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді