Екс-голову ДФС Продана втретє викликали на допит в САП

12:05, 16 ноября 2018
Продан стверджує, що знаходиться за кордоном на лікуванні.
Екс-голову ДФС Продана втретє викликали на допит в САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура склала і підписала письмове повідомлення про підозру екс-голові Державної фіскальної служби Мирославу Продану, повідомляє 16 листопада прес-служба САП.

Прокурори двічі у встановленому законом порядку на 8 та 15 листопада 2018 року викликал його до САП, однак чиновник не з’явився до тепер та не надав будь-яких підтверджуючих документів щодо поважності причин неявки.

Сьогодні ж прокурори САП втретє викликали М. Продана для проведення слідчих та процесуальних дій на 10 годину 20 листопада 2018 року.

Продан стверджує, що знаходиться за кордоном на лікуванні, але жодного підтвердження цієї інформації немає.

Колишній посадовець підозрюється у привласненні коштів на суму понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Мирославу Продану загрожує позбавлення волі на строк від 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна, якщо його вину буде доведено в законному порядку.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що звинувачений в розкраданнях значних коштів колишній голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан виїхав на лікування за кордон після виклику до САП. Фіскала підозрюють у створенні злочинної групи, співучасті в ухиленні від сплати податків і зловживанні владою.

Крім того, прокурори САП скерували до суду обвинувальний акт за обвинуваченням судді Господарського суду Сумської області у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Як встановлено слідством, суддя вимагав з місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26 600 доларів США, за «вирішення» земельного спору у господарській справі.

 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду