НАЗК взялося за депутатів місцевих рад та прокурора

13:11, 16 ноября 2018
Документи скерували до органів прокуратури та Нацполіції.
НАЗК взялося за депутатів місцевих рад та прокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінальних правопорушень — умисного неподання декларацій 9-ма особами. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до органів прокуратури та Нацполіції, передає прес-служба НАЗК.

Так, під час здійснення контролю своєчасності подання декларацій встановлено, що 2 депутати Малокопанської сільської ради Виноградівського району Закарпатської області не подали щорічні декларації за 2017 рік.

Ще 7 посадових осіб (прокурор Одеської місцевої прокуратури №4, інспектор роти Управління патрульної поліції у м.Харкові, заступник начальника штабу військової частини 3002 Національної гвардії та посадові особи установ Державної кримінально-виконавчої служби), звільнившись у 2017 році, не подали декларації перед (після) звільнення.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на це, посадовці декларації не подали.

Нагадаємо, відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Загалом з початку 2018 року Національне агентство направило до правоохоронних органів 101 обґрунтований висновок щодо неподання посадовцями декларацій.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крым того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді