Привласнив гроші: суд оголосив вирок зухвалому водію-експедитору

10:33, 17 декабря 2018
Громадянин неодноразово привласнював гроші за товар.
Привласнив гроші: суд оголосив вирок зухвалому водію-експедитору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Корабельний районний суд міста Миколаєва закінчив розгляд кримінального провадження по обвинуваченню громадянина С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191(Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною другою статті 190 КК України, передає прес-служба суду.

За версією слідства, громадянин С., перебуваючи на посаді водія-експедитора та будучи матеріально-відповідальною особою за матеріальні цінності Товариства, отримані гроші від клієнтів під час розрахунку за товар неодноразово привласнював собі, хоча повинен був передавати їх касиру (бухгалтеру) під підпис у журналі прийому-передачі.

Обвинувачений С. повністю визнав вину у вчиненому та щиро розкаявся, вжив заходів до часткового відшкодування заподіяних збитків, дільничним офіцером поліції за місцем проживання характеризується задовільно, має сімʼю та на утриманні трьох неповнолітніх дітей. Злочини вчинені обвинуваченим через збіг тяжких сімейних обставин.

Судом громадянина С. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 191, частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України.

У порядку частиною першою, частиною третьою статті 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворих покарань більш суворим остаточно призначено С. покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади, що повʼязані з обігом товарно-матеріальних цінностей та/або безпосереднім доступом до них, на строк один рік.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України обвинуваченого С. звільнено від відбування призначеного йому покарання з випробуванням, встановлено іспитовий строк тривалістю один рік шість місяців та покладено на нього обов’язки, передбачені пунктами першим, другим  частини першої статті 76 Кримінального кодексу України, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання та місця роботи.

Також суд призначив стягнути з  С. на відшкодування матеріальних збитків, спричинених кримінальними правопорушеннями, на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Х».

Зазначимо, що вирок не набрав законної сили.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Київська місцева прокуратура №7 спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ викрила групу осіб, які шляхом використання підроблених документів заволоділи нерухомістю громадян і територіальної громади Києва.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області