Розстріляв сім’ю: у резонансній справі на Харківщині трапився несподіваний поворот

08:00, 22 декабря 2018
Наразі зловмисник перебуває під вартою.
Розстріляв сім’ю: у резонансній справі на Харківщині трапився несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У спальному районі Харкова,у червні цього року сталася трагедія. Прямо у квартирі розстріляли 40-річних чоловіка та дружину. Їх 12-річна донька, яка стала свідком кривавої розправи, отримала наскрізне вогнепальне поранення стегна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Тіла загиблих виявили сусіди. Вони викликали правоохоронців, а поранена дівчинка назвала ім'я вбивці батьків.

Підозрюваного затримали по «гарячих слідах». У його машині виявили вогнепальну зброю та 200 тис. дол. США. Ним виявився давній друг сім`ї, який часто бував тут у гостях.

Пояснюючи мотиви злочину, затриманий поводився неадекватно та повідомив, що вбити йому наказав голос, який у нього вселився. У ході досудового розслідування було призначено кілька судово-психіатричних експертиз. Одна з них - проведена у м. Дніпрі - визнала, що чоловік може мати психічні розлади. Однак ці результати викликали сумніви, і прокуратура звернулася до суду з клопотанням щодо призначення ще однієї комісійної експертизи в Київському міському центрі судово-психіатричної експертизи.

«Слідчі встановили, що підозрюваний ретельно спланував злочин, і після його вчинення він чітко виконував всі дії для того, щоб уникнути відповідальності. Крім того, чоловік не перебував на обліку у будь-яких психіатричних закладах, мав водійське посвідчення та дозволи на зберігання і носіння зброї. Київські експерти дійшли висновку, що під час скоєння злочину та нині підозрюваний усвідомлює свої дії та керує ними і не потребує застосування до нього примусових заходів медичного характеру. До того ж медики виявили у чоловіка ознаки так званої установчої поведінки, що може свідчити про симуляцію психічної хвороби», - зазначив Чуб.

Прокуратура області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 42-річного харків'янина підозрюваного у подвійному вбивстві та замаху на вбивство малолітньої дитини (п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі на вимогу прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, невідомі в Києві розстріляли бізнесмена. З місця події потерпілого госпіталізували. На даний момент він знаходиться в реанімації, його стан оцінюється як важкий.

Крім того, ми повідомляли, що після резонансного НВ в супермаркеті Харкова, де поліцейський застрелив відвідувача, відкрито друге кримінальне провадження. Якщо в першому йшлося про перевищення службових повноважень співробітником правоохоронних органів, то в другому - про умисне вбивство.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді