Вижив після 25 ножових поранень: у Львові сталася НП зі студентом

08:00, 31 декабря 2018
На лікування хлопця рідні вже витратили понад 50 тисяч гривень.
Вижив після 25 ножових поранень: у Львові сталася НП зі студентом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21-річний студент «Львівської політехніки», якому інший 17-річний студент цього ж університету завдав 25 ножових ударів, три тижні був у комі, його життя балансувало на грані життя і смерті. І сталося, як кажуть лікарі, диво – хлопець вийшов з коми і поволі одужує, повідомляє «Zaxid».

«30 листопада я чергував. Близько 18:00 зателефонував лікар «швидкої» Ярослав Бакун і повідомив, що везуть важкого хворого з пораненням у ділянці шиї. Найвірогідніше, ушкоджена сонна артерія, бо кров била фонтаном», - розповів хірург 1-ї хірургії Олег Зубенко.

Поки пораненого везли, в лікарні вже підготували операційну. Хірург Олег Зубенко викликав і чергових судинних хірургів.

Коли хлопця привезли в операційну, на тілі, за словами лікаря, були численні колото-різані рани (згодом порахують, що їх було 25) – на обличчі, грудях, руках.

«Те, що я побачив, свідчило про те, що пацієнта жорстко вбивали. На шиї було п’ять чи шість ран і одна з них глибока, смертельно небезпечна, з ушкодженням сонної артерії. З такими ранами більшість людей помирає на місці події», - каже хірург.

Пораненого, його звати Юрій, прооперували. Згодом хлопцеві зробили КТ-ангіографію, яка показала, що внутрішня сонна артерія, біля самого черепа ушкоджена на 70%, тримається лише на задній стінці, але не кровоточить, бо на місці ушкодження утворився згусток крові й перекрив судину.

«Тоді ми викликали судинного хірурга, професора Ігоря Кобзу і вдруге прооперували пацієнта: забрали згусток, відновили кровотік», - каже Олег Зубенко.

Коли Юрію робили другу операцію, він вже був у комі, переніс інсульт. За словами хірурга, у хлопця була ушкоджена саме та артерія, яка живить мозок. І якщо мозок залишається без кровопостачання на 10-30 хвилин, виникає інсульт - що й сталося у Юрія.

Хлопець три тижні провів в реанімації у комі на штучній вентиляції легень. Виходжував хлопця лікар-реаніматолог Юрій Яськів.

«Ви не уявляєте, як це важко впродовж трьох тижнів чути від лікаря: «Стан вашого сина стабільно важкий». Я всі ці три тижні жила під реанімацією. І ось на третьому тижні забігла в палату до сина і бачу, що він позіхає. Без свідомості, але позіхає. Кажу про це лікарю, а він каже, що це ще нічого не значить. Мабуть, не хотів обнадіювати мене, поки все не стабілізується. Але я тоді серцем відчула, що син вибереться з безодні, адже за його одужання молилася вся Долина (ми родом звідти), Івано-Франківськ, Львів», - каже мати Юрія Галина.

І хлопець вибрався з прірви. Мабуть, мав сильного ангела-охоронця, який повернув його до життя.

«У моїй практиці за 40 років роботи хірургом - це третій випадок, що пацієнт з таким пораненням сонної артерії вижив», - каже хірург.

На лікування хлопця рідні вже витратили понад 50 тис. грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в одному з торговельних закладів Кропивницького зловмисник поранив ножем у шию чоловіка 1998 року народження. Інцидент стався у закладі по вулиці Велика Перспективна. Поліцейські встановили особу нападника вже наступного дня.

Ще раніше в Києві чоловік влаштував криваву різанину. Зловмисник, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння вирішив, що знайомий вкрав його мобільний телефон. Через це між ними виник конфлікт, у розпалі якого правопорушник вдарив опонента ножем у живіт.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді