Сів за кермо п’яним та побив патрульного: у справі генерала з’явилися подробиці

07:25, 5 января 2019
56-річного генерала оштрафували на 10200 гривень.
Сів за кермо п’яним та побив патрульного: у справі генерала з’явилися подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Андрій Михайленко 2 січня 2019 року визнав винним генерала міліції (на даний час чоловік уже на пенсії), у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 122-2 (невиконання водієм вимог про зупинку), 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), ч.1 ст. 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) Кодекс України про адміністративні правопорушення, передає прес-служба суду.

Зі слів допитаних у судовому засіданні свідків, стало відомо, що чоловік відпочивав у заміському ресторані, святкував своє професійне свято. Після випитого, сів за кермо. Працівники поліції спинили водія, який був, у той час, з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Водій не заперечував те, що вживав спиртні напої, але від освідування відмовився не лише на місті події, але й у лікарні.

 Разом з тим, екс-правоохоронець не забажав чекати командира роти та поїхав у невідомому напрямку. Після чого, за ним патрульні організували переслідування. Зупинився правопорушник лише після зіткнення із командирським автомобілем, який перегородив йому дорогу.

Вивчивши матеріали адміністративного правопорушення, допитавши свідків, суд застосував до 56-річного чоловіка адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень на користь держави з позбавленням права керувати усіма видами транспортних засобів на один рік.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що внаслідок смертельної ДТП, що сталася вранці першого січня на трасі Дніпро — Миколаїв, загинула родина з трьома дітьми, наймолодшому з яких 7 місяців.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва