Заступника глави одного із відділів Харківського прикордонного загону затримали на хабарі

09:49, 11 января 2019
Прикордонник намагався надати хабар в розмірі 300 доларів США.
Заступника глави одного із відділів Харківського прикордонного загону затримали на хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Полтаві слідчі теруправління Державного бюро розслідувань спільно з Військовою прокуратурою Харківського гарнізону об’єднаних сил за оперативного супроводу управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби затримали заступника начальника одного із відділів Харківського прикордонного загону, повідомляє 11 січня прес-центр ДБР.

Прикордонника затримали під час спроби надати хабар в розмірі 300 доларів США одному з керівників відділу Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід».

Як повідомляється, він хотів домовитись із працівником внутрішньої безпеки аби той не помічав його протиправну діяльність у сприянні незаконному переміщенні товарів через Державний кордон України та не створював перешкоди при проходженні ним служби.

ДБР розпочало кримінальне провадження за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України (Надання неправомірної вигоди службовій особі).

Прикордонника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання вручення повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

У разі доведення вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому, за оперативного супроводження Управління СБУ у Хмельницькій області, затримали начальника слідчого відділу одного з відділень Нацполіції у Рівненській області, який  вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 800 доларів США.

Також слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам Управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде