Під підозру потрапили російські генерали, які воювали на Донбасі

01:00, 22 января 2019
Від початку війни на Донбасі 11 російських генералів керували «військами» угруповань «ДНР» і «ЛНР».
Під підозру потрапили російські генерали, які воювали на Донбасі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Від початку війни на Донбасі щонайменше 11 російських генералів керували «військами» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Це ті, чиї дані змогла встановити українська розвідка. Частина з них — фігуранти кримінальних справ в Україні. Цю інформацію прокуратура вже передала до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, передає «Радіо Свобода».

До прикладу, Олексія Завізьона підозрюють у причетності до загибелі трьох тисяч українських військових і пораненні понад восьми тисяч у 2015 році.

«За нашими підрахунками, за весь цей час на території України безпосередньо у бойових діях в керівництві російським угрупованням брали участь понад п’ять тисяч російських військовослужбовців-офіцерів. Чітко встановлено, наприклад, що у 2018 році підлягало до ротації 840 офіцерів Збройних сил Російської Федерації, які перебували на командних посадах в «першому і другому армійських корпусах», — наголосив спікер Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

У свою чергу Російська Федерація відкриває кримінальні справи щодо українських військових.

Війна на Донбасі продовжується, і нею керують саме російські генерали, стверджують в українській розвідці. Кажуть: їм відомі імена тих, хто керував «армійськими корпусами» бойовиків станом на початок 2018-го. Визнають: зараз ідентифікувати їх стало складніше через конспірацію.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Російська Федерація повністю відповідальна за ситуацію на окупованих територіях Донбасу і здійснює там повний контроль над бойовиками.

Крім того, українські військові завдали шкоди противнику, який намагався зробити вилазку до передових позицій ЗСУ.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду