Заради бойовиків: мешканець Слов’янська катував людей

05:00, 1 февраля 2019
Поліція встановила особу, яка катувала людей.
Заради бойовиків: мешканець Слов’янська катував людей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці в зоні ООС встановили особу ката, який у 2014 році чинив тортури та страчував жителів Слов'янська, повідомляє прес-центр Нацполіції у Донецькій області.

Ним виявився 36-річний місцевий житель, що добровільно приєднався до лав так званого ополчення. Поліцейські з'ясували, що чоловік мав спільників за допомогою яких скоював злочини.

У 2014 році підозрювані схопили та розстріляли жителя окупованого міста, який виніс з пустої будівлі футболку та штани. Терористи відвели його до захопленої, на той час, будівлі міліції, покликали священика і дали 100 г горілки, а потім вивели до камери та стратили. Тіло загиблого жителя відвезли у морг та поховали в загальній могилі.

Батьки загиблого дізналися про смерть сина тільки після деокупації Слов'янська, бо терористи запевняли літнє подружжя, що сина "потримають та випустять".

Також правоохоронці встановили, що кат зі своїми спільниками вибивав з місцевого жителя гроші. Чоловіка звинуватили у "співпраці з Україною" та били продовж тривалого часу. Постраждалий розказав, що бойовики таким чином хотіли дізнатися про статки його знайомих.

Постраждалого звільнили українські військовослужбовці.

Відомо, що підозрюваний та його спільники втекли після того, як українська армія визволила Слов'янськ.

На ката та його поплічників відкрили кримінальні провадження за низкою статей: викрадення людини або незаконне позбавлення волі, умисне вбивство та участь в незаконних збройних формуваннях Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Рівному катували чоловіка та вимагали у нього гроші.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України