Відповідальність за незаконне збагачення: у Раду внесли новий законопроект

10:10, 6 марта 2019
Нівелюється рішення КСУ, що визнало неконституційною статтю про незаконне збагачення.
Відповідальність за незаконне збагачення: у Раду внесли новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 березня, у Верховній Раді України зареєстрували альтернативний президентському проект закону про відповідальність за незаконне збагачення, як за злочин, що триває у часі. Про це повідомляє заступник голови комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак на своїй сторінці у Facebook.

Чумак наголосив, що таким чином нівелюється рішення КСУ, що визнало неконституційною ст. 368-2 ККУ про незаконне збагачення.

«На жаль, не скоординувались з колегами і тому знаю, що буде зареєстрований ще один проект з такою ж диспозицією статті, але з іншим порядком слів у ній. Сподіваюсь визначимося, який краще, і залишимо його. Текст сьогодні з’явиться», — пише Чумак.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України заявив, що внесе до парламенту законопроект про покарання для чиновників за незаконне збагачення, щойно КСУ оприлюднить своє рішення.

Нагадаємо, 26 лютого Конституційний Суд України визнав неконституційною ст. 368-2 ККУ, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва