НАЗК оприлюднило ТОП порушень антикорупційного законодавства за лютий 2019 року

11:12, 6 марта 2019
У лютому НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.
НАЗК оприлюднило ТОП порушень антикорупційного законодавства за лютий 2019 року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції назвало ТОП порушень антикорупційного законодавства за лютий 2019 року, передає прес-служба НАЗК.

На першому місці рейтингу обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Хмельницької обласної ради Андрієм Гордійчуком. Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на загальну суму понад 4 мільйони 64 тисяч гривень.

Друге місце рейтингу посідає обґрунтований висновок за декларування завідомо недостовірних відомостей, складений стосовно депутата Житомирської міської ради Сергія Пидюри. За результатами перевірки декларації, поданої депутатом за 2016 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 2 мільйони 868 тисяч гривень.

Третє та четверте місця займають два обґрунтовані висновки, складені за результатами з’ясування достовірності задекларованих відомостей народними депутатами України Богданом Дубневичем та Євгенієм Мураєвим відповідно. НАЗК встановило декларування Дубневичем за 2016 рік недостовірних відомостей на загальну суму понад 2 мільйони 858 тисяч гривень. За результатами перевірки декларації, поданої Мураєвим за 2015 рік, встановлено недостовірні відомості на суму понад 980 тисяч гривень.

Про встановлені порушення повідомлені Національне антикорупційне бюро та Нацполіція.

Завершує першу п’ятірку адмінпротокол за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, складений стосовно народного депутата України Сергія Тарути.

Загалом у лютому 2019 року НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК запустило Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. З початку роботи реєстру було оброблено 187 запитів.

Також Національне агентство по запобіганню корупції почало тестувати автоматичну систему перевірки декларацій державних чиновників. Автоматична система за результатами перевірки буде привласнювати кожній декларації так званий «показник ризику».

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва