Отримав 260 000 гривень: ДБР затримало хабарника з ДСНС

13:43, 12 марта 2019
Посадовець пообіцяв керівнику підприємства не перешкоджати здійсненню господарської діяльності в сфері пожежної безпеки.
Отримав 260 000 гривень: ДБР затримало хабарника з ДСНС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ на отриманні неправомірної вигоди викрито фахівця відділення цивільного захисту Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Про це передає прес-служба ДБР.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що кошти в сумі 280 000 гривень співробітник ГУ ДСНС України у Запорізькій області за попередньою змовою з представником комерційної структури вимагав від керівника підприємства за неперешкоджання останньому у здійсненні господарської діяльності в сфері пожежної безпеки.

Після отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 260 000 гривень 12.03.2019 співробітника ГУ ДСНС України у Запорізькій області та представника комерційної структури затримали в поряду ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). У разі доведення вини особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Львова затримали інспекторів прикордонної служби митного посту «Солотвино», які, за попередньою інформацією, вимагали від колеги 700 доларів США за нерозголошення нібито фактів його причетності до контрабанди тютюнових виробів через державний кордон України.

Крім того, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу Миколаївського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції затримали оперуповноваженого відділу кримінальної поліції одного з управлінь в Миколаївській області під час отримання неправомірної вигоди у сумі 12 тисяч грн.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області