Слідчі ДБР на хабарі затримали оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУНП

18:35, 5 марта 2019
У разі доведення вини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
Слідчі ДБР на хабарі затримали оперуповноваженого відділу кримінальної поліції ГУНП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу Миколаївського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції затримали оперуповноваженого відділу кримінальної поліції одного з управлінь в Миколаївській області під час отримання неправомірної вигоди у сумі 12 тисяч грн. Процесуальне керівництво кримінальним провадженням здійснює Генеральна прокуратура України.

За попередніми даними, оперуповноважений одного з відділів Нацполіції у Миколаївській області вимагав та отримав неправомірну вигоду від двох суб’єктів господарювання у сумі 12 тисяч грн. За вказану суму він обіцяв не втручатися в підприємницьку діяльність. Також він примушував підприємців продавати тютюнові вироби без марок акцизного податку України, які особисто їм поставляв.

Після отримання неправомірної вигоди оперуповноваженого затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та у незаконному збуті підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу.

У разі доведення вини оперуповноваженому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Львова затримали інспекторів прикордонної служби митного посту «Солотвино», які, за попередньою інформацією, вимагали від колеги 700 доларів США за нерозголошення нібито фактів його причетності до контрабанди тютюнових виробів через державний кордон України.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду