Представився копом та відібрав телефон: суд призначив покарання шахраю

13:55, 14 марта 2019
Свою вину у вчиненні кримінального правопорушення зловмисник визнав повністю.
Представився копом та відібрав телефон: суд призначив покарання шахраю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Соснівський районний суд міста Черкаси 13 березня визнав винним жителя міста Черкаси у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (Шахрайство) та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Подія трапилася зимового вечора в грудні 2018 року. Обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, неподалік житлового будинку просто на вулиці підійшов до потерпілого та представився працівником поліції. Далі винуватець повідомив потерпілого, що він підозрюється у збуті наркотичних засобів, після чого провів так званий поверхневий огляд, під час якого з кишені куртки забрав мобільний телефон, вартість якого, за висновком експерта, становить 2700,00 грн. Потім зловмисник наказав чоловіку очікувати на працівників патрульної поліції, а сам з місця події зник», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, підтвердив обставини вчинення ним кримінального правопорушення.

«За вказані дії суд визнав винним С. у вчиненні шахрайства та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень», — підкреслено у повідомленні.

Мобільний телефон повернули власнику.

Вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 діб до Апеляційного суду Черкаської області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві зловмисники обікрали громадянина Туреччини.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області