Вдарив вилами в груди та живіт: на Хмельниччині онук жорстоко вбив бабусю

15:30, 14 марта 2019
Суд визнав 33-річного чоловіка винним у скоєнні злочину.
Вдарив вилами в груди та живіт: на Хмельниччині онук жорстоко вбив бабусю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Хмельниччині у селі Пліщин 10 червня 2018 року на подвір’ї одного з будинків сталося жахливе вбивство: 33-річний чоловік вилами вбив власну 75-річну бабусю. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що зловмисник проживав разом з матір’ю та бабусею.

«Чергова сварка з нетверезим онуком виявилася для літньої жінки фатальною — чоловік схопив вила і наніс їй кілька ударів у живіт та груди. Поранення в серце і значна крововтрата — 75-річна бабуся померла на місці», — йдеться у повідомленні.

Шепетіський міськрайонний суд визнав чоловіка винним. Обвинуваченому за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) призначено покарання – 7 років позбавлення волі. 

Вину свою зловмисник визнав частково при цьому запевняв, що ніби вила він схопив спросоння і вбивати бабусю не хотів.

«На думку суду, спосіб, характер і механізм заподіяння ушкодження, а також те, що онук не намагався надати допомоги потерпілій сам і нікого не покликав, свідчить саме про умисел на позбавлення її життя», — сказано у повідомленні.

У вироку зазначено: суд враховує, що чоловік «вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, має на утриманні малолітнього сина, думку потерпілої, яка є матір’ю обвинуваченого та дочкою загиблої, і просить не позбавляти волі обвинуваченого, тяжкість вчиненого ним злочину, та приходить до висновку, що обвинуваченому слід обрати покарання, достатнє і необхідне для його виправлення та попередження скоєння ним нових злочинів, у вигляді позбавлення волі в мінімальному розмірі санкції частини першої статті 115 Кримінального кодексу України».

«Набрання вироком законної сили обвинувачений чекатиме під вартою. У сторін справи є 30 днів для його оскарження до Хмельницького апеляційного суду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у столиці знайшли вбитим співробітника Адміністрації Президента Олександра Бухтатого.

Крім того, ми писали, що під Києвом, у селі Калинівка, стався замах на вбивство. Чоловік під час сварки з товаришем порізав йому горло.

Також нам стало відомо, що обвинувачений громадянин Молдови порізав собі живіт на засіданні Києво-Святошинського суду.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси