Впровадження Е-акцизу: ДФС повідомила важливі деталі

12:37, 4 апреля 2019
Зараз ведуться переговори з учасниками ринку
Впровадження Е-акцизу: ДФС повідомила важливі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов заявив, що до кінця 2019 року ДФС брала зобов’язання впровадити Е-акциз. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, при розділенні служби на дві для податкового блоку електронізація процесів контролю за обігом підакцизних товарів залишиться в пріоритеті. «Ми активізували переговорний процес з учасниками ринку. Сьогодні зустрілися з керівництвом поліграфкомбінату «Україна», яке запропонувало своє бачення функціонування автоматизованої системи «Електронна акцизна марка». Її суть — у повному охопленні всіх стадій обігу підакцизних товарів на митній території України: від виробника або імпортера до моменту роздрібної реалізації підакцизних товарів.

Запровадження системи передбачає три основних етапи. Перший передбачає заміну застарілої акцизної марки, яка на ринку більше 5 років. У її дизайні буде врахована необхідність реалізації механізмів Track and Trace і, власне, реалізація. Крім того, на марку планується нанесення QR-коду, що буде легко зчитуватися смартфоном та дозволятиме визначити тип товару та легальність його походження. На другому етапі запроваджуватиметься електронний документообіг між усіма сторонами процесу, оформлення електронної накладної підакцизної продукції. На третьому етапі долучається споживач та вводиться в експлуатацію система щодо руху РРО.

Попереду  консультації з усіма учасниками ринку, Мінфіном. Але мета у всіх одна — зменшення тіньового обігу!»,  повідомив Власов.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду