Розвал «Самопомочі»: Соболєв пояснив, чому покинув партію

18:23, 11 апреля 2019
Нардеп повідомив, що збирається до кінця допрацювати строк цього парламентського скликання.
Розвал «Самопомочі»: Соболєв пояснив, чому покинув партію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат Єгор Соболєв повідомив, що покидає партію «Самопоміч». Проте нардеп залишиться членом її фракції до кінця роботи чинної Верховної Ради, передає «Українська правда».

За словами Соболєва, це рішення було прийняте ще восени минулого року на Грушевського, коли відбувалися протести на підтримку великої політичної реформи. «Ми (Соболєв та Семен Семенченко  ред) опинилися там самі, і багато людей у «Самопомочі» не підтримували нашу діяльність. Я казав, що ми інакше не розблокуємо антикорупційні закони, які застрягли у парламенті і які Президент відмовлявся навіть вносити. Я тоді зрозумів, що ми маємо далі йти різними шляхами» повідомив він.

Також Соболєв додав, що не збирається долучатися до команди Зеленського чи Порошенко. «Насправді я йду в нікуди. Я був дуже здивований, що журналісти писали, що я йду в команду Зеленського. Навіть не уявляю умов, щоб я міг думати про якусь перебіжку. Я був обраний до парламенту у складі «Самопомочі», я до кінця допрацюю строк цього парламентського скликання, якщо не буде якихось непорядних голосувань.

У нас вчора була велика дискусія з приводу моєї роботи у фракції. Я пропонував написати заяву про вихід з фракції та вихід з парламенту. Але колеги запитали, чи маю я претензії до фракції, і я сказав, що ні, навпаки, гордий за неї. Вони запевняли, що вихід з фракції кине тінь на «Самопоміч» у парламенті. Друге  у виборців виникатимуть питання: «Ми тебе обрали, чому ти пішов»? Скажу чесно, я замислювався, що робити далі перед тим, як оголосити своє рішення, але ні з ким не вів перемовин. Можу точно сказати, що ні до Зеленського, ні до Порошенка я не піду…» заявив Єгор Соболєв.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що фракція «Самопоміч» почала втрачати депутатів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді