На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників

17:22, 13 апреля 2019
Наркотичні речовини військовослужбовці закуповували у членів злочинної організації.
На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, спільно з Управлінням внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби та Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили мережу наркоторговців, що збували наркотичні речовини через посередників. Останні розповсюджували наркотики серед військовослужбовців-прикордонників. Про це передає прес-служба Бюро.

В поле зору правоохоронців ці особи потрапили ще в грудні 2018 року. Тоді слідчі теруправління ДБР у Миколаєві затримали солдата, у якого вилучили наркотичні та психотропні речовини. За результатами розслідування, проведеного слідчими ДБР, до суду було скеровано обвинувальний акт щодо військовослужбовця за підозрою у зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону.

Згодом у Білгород-Дністровському Прикордонному загоні внаслідок вживання наркотичних речовин помер прикордонник. Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, почали з’ясовувати хто ще, окрім раніше викритого солдата, розповсюджує серед прикордонників наркотичні речовини.

Слідство встановило, що наркотичні речовини військовослужбовці закуповували у членів злочинної організації, яка займалась розповсюдження особливо небезпечних важких наркотичних речовин на території Одеської області. В ході масштабної спецоперації було проведено низку затримань осіб, причетних до розповсюдження наркотичних речовин.

Також слідчі встановили, що протягом кількох місяців у вказаної злочинної групи купувала наркотичні речовини жінка-військовослужбовець Подільського прикордонного загону, яка діяла у змові з ще двома особами.

В подальшому, під час чергування, вона безперешкодно проносила вказані речовини на територію прикордонного загону та продавала їх колегам-військовослужбовцям. Жінка замовляла наркотичні речовини через соціальну мережу «Інстаграм» та отримувала їх у поштовому відділені, для конспірації вказуючи номер телефону та дані іншої людини.

Одразу після отримання чергового такого замовленні військовослужбовця затримали в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. У неї вилучили пакет з пігулками рожевого кольору та пакет з жовтою поршкоподібною речовиною. Усі ці речовини направлені на експертизу.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, готують затриманій повідомлення про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин, вчиненому групою осіб (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Києвом затримали рекордну партію наркотиків.

Також ми писали, що  суд ухвалив рішення щодо правоохоронця, який збував наркотики.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки