500 мільйонів щомісяця: на Львівщині викрили потужний «конвертцентр»

07:25, 6 мая 2019
Його дії завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах.
500 мільйонів щомісяця: на Львівщині викрили потужний «конвертцентр»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Львівській області виявили конвертаційний центр, який діяв протягом 2018-2019 років та мав місячний тіньовий обіг понад 500 млн грн, повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Наразі діяльність конвертаційного центру припинена.

"Викрито протиправну схему виведення у тіньовий сектор безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки та державних коштів шляхом конвертації їх в готівку внаслідок організації незаконного формування податкового кредиту. Як наслідок, такі дії завдали шкоди економічним інтересам держави у особливо великих розмірах", - зазначили у ДБР.

Проводиться досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 205 КК (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчими Бахмутської поліції були задокументовані факти систематичного вимагання та отримання командиром зведеного батальйону охорони 101 бригади охорони неправомірної вигоди.

Крім того,ми писали, що у Харківській області співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі старшого державного виконавця одного з районних виконавчих служб головного управління юстиції в регіоні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді