Киянам зробили роз'яснення про повідомлення у платіжках за комуналку

08:45, 18 мая 2019
Кияни можуть порівняти своє електроспоживання з середнім по Україні та місту.
Киянам зробили роз'яснення про повідомлення у платіжках за комуналку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кияни можуть порівняти своє електроспоживання, а також споживання теплоенергії та води з середнім по Україні та місту. Наразі містянам надіслали платіжки, у яких кожна комунальна компанія на вимогу діючого з 2017 року розпорядження Кабінету міністрів надає інформацію про обсяги, вартість послуги та порівняння навіть із зарубіжними країнами.

Як пояснюють у компанії «Київські енергетичні послуги», кожен киянин може побачити у своїй платіжці за квітень, яку отримує у травні, обсяги власного середньомісячного споживання за 2018 рік та порівняти їх із середніми по Україні та столиці. Відповідно до даних НКРЕКП, одне українське домогосподарство минулого року використовувало 164 кВт∙год в середньому на місяць. Водночас у Києві побутові клієнти споживали більше електроенергії  194 кВт∙год в середньому на місяць. Споживання електроенергії населенням з електроопаленням у Києві, за даними регулятора, у 2 рази перевищувало середню цифру по Україні.

Ключова статистична інформація про послуги у сфері енергетики також розміщена на сайті «Київських енергетичних послуг».

«Забезпечення відкритості інформації про рівень енергоспоживання — це не просто виконання вимог законодавства, але, як бачимо зі статистики, привід для киян замислитися про більш раціональне використання електроенергії вдома без обмежень у комфорті. Завдяки використанню енергоефективних побутових приладів, багатозонного лічильника та «нічного тарифу», LED-ламп та смарт-розеток родина може зберігати до 50% витрат на електроенергію. При цьому підвищення енергоефективності кожного — це внесок в енергонезалежність всієї країни»,  каже директор «Київських енергетичних послуг» Віктор Мельников.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що киянам повертають мільйони за неякісну комуналку.

Крім того, з 1 травня українці сплачують комунальні послуги за новими правилами. Так, вже прийнятий закон зобов’язує кожного боржника платити пеню.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде