Україна просить Суд ООН відхилити заперечення РФ, — Зеркаль

14:05, 7 июня 2019
В рамках позову Україна звинувачує РФ у порушенні двох Конвенцій.
Україна просить Суд ООН відхилити заперечення РФ, — Зеркаль
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна просить Гаазький суд відхилити попередні заперечення Росії щодо наявності в суду юрисдикції щодо позову України. Про це заявила заступниця глави МЗС Олена Зеркаль і написала відповідний пост у Facebook.

Так, Зеркаль просить суд винести рішення та оголосити, що відповідно до положень ч. 9 ст. 79 регламенту Суду, заперечення, подані РФ, не мають виключно попереднього характеру. Вона заявила, що на цьому завершує другий раунд аргументів України.

«Україна звернулась до цього Суду як в останню інстанцію. Росія може почувати себе уповноваженою цькувати своїх сусідів та сіяти нестабільність у світі. Проте ми не повинні мовчати, коли Росія порушує міжнародні договори. Ми не повинні піддаватись їхнім маніпуляціям», йдеться у повідомленні.

У рамках позову Україна звинувачує РФ у порушенні двох конвенцій: Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Міжнародний суд ООН проводить слухання справи щодо злочинів Росії проти України

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва