200 доларів за інформацію: у Львові викрили прикордонника-хабарника

14:02, 16 июня 2019
Прикордонник пропонував хабар своєму колезі.
200 доларів за інформацію: у Львові викрили прикордонника-хабарника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, спільно з працівниками відділу внутрішньої та власної безпеки Львівського прикордонного загону Держприкордонслужби затримано заступника начальника одного з відділень Львівського прикордонного загону при наданні неправомірної вигоди своєму колезі. Про це повідомила прес-служба Бюро.

Як стало відомо, прикордонник за неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США, хотів отримати інформацію щодо місця  розміщення мобільних груп Львівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. У подальшому отриману інформацію він хотів використати задля сприяння іншим особам у незаконному переміщенні тютюнових виробів із України в Республіку Польща.

Після надання неправомірної вигоди, прикордонника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Грошові кошти вилучені, крім цього, у затриманого виявлено готівкові кошти у сумі 2100 доларів США, походження яких буде з’ясовано в ході досудового розслідування.

Слідчим ДБР вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб).

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Буковині затримали зухвалого прикордонника.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду