Зе-команда хоче змінити Конституцію

14:18, 28 июня 2019
Понад 20 статей не мають точної юридичної реакції.
Зе-команда хоче змінити Конституцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом збирається ініціювати зміни до Конституції.

Йдеться про "найважливіші і невідкладні зміни", але які саме – не уточнюється. Про це заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що найбільш важливі речі повинні бути проведені в перший рік. Тому що в цей перший рік у нас, по-перше, є велика підтримка від народу України. По-друге, маючи напрацьовані механізми, у нас є можливість провести їх через Верховну Раду. І, по-третє, у нас є можливість промоніторити, наскільки вони досягли своєї мети", – заявив він.

Стефанчук зазначив, що аналіз останніх змін до Основного Закону показав, що понад 20 статей не мають точної юридичної реакції.

"У нас немає єдино вірного юридично тлумачного тексту Конституції. Це результат не виваженої, не вивіреної і не спланованої роботи Верховної Ради, яка сьогодні привела до того, що у держави, яка святкує День Конституції, немає просто єдиного уніфікованого тексту Конституції", – висловив свою точку зору представник президента в парламенті.

Він також підкреслив, що здебільшого реформування Конституції стосувалося зміни повноважень органів влади, а не прав і свобод громадянина України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Володимир Зеленський підписав низку надважливих указів.

Також ми писали, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області