Викрали квартири науковця: злочинці постануть перед столичним судом

17:13, 12 июля 2019
Навесні 2018 року група осіб вступила у злочинну змову, спрямовану на заволодіння двома квартирами професора.
Викрали квартири науковця: злочинці постануть перед столичним судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шахраї, які заволоділи двома квартирами науковця, постануть перед судом. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Столична прокуратура №7 скерувала до суду обвинувальний акт стосовно шахрая, який разом зі спільниками шляхом обману та використання підроблених документів заволодів нерухомістю 62-річного професора фізико-математичних наук», — йдеться в повідомлені.

Зазначається, що навесні 2018 року група осіб вступила у злочинну змову, спрямовану на заволодіння двома квартирами науковця.

«Обвинувачений, за пособництва співробітника поліції, домовився з потерпілим про оренду кімнати у його квартирі. У подальшому, шахрай під час спільного проживання отримав усю необхідну інформацію про квартири, що належали професору, зокрема, технічні характеристики та реквізити правовстановлюючих документів. Після чого заволодів вказаною нерухомістю та продав стороннім особам, завдавши збитків науковцю на суму 3 млн 350 тис. грн», — розповідають у прокуратурі.

Так, в лютому 2019 року правоохоронці затримали шахрая та повідомили йому про підозру. За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, злочинцю загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Крім цього обвинувальний акт відносно колишнього співробітника поліції, який підозрюється у співучасті у скоєнні злочину, також скеровано до суду. Матеріали стосовно ще одного співучасника виділено в окреме провадження. Його оголошено в розшук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що поліцейський заволодів квартирами професора фізико-математичних наук. Скориставшись безпорадним станом 62-річного вченого, коп викрав у нього документи на дві квартири у Печерському районі столиці. 

Також ми писали, що у Києві шахрайки ошукали майже півсотні людей. Вони пропонували в мережі вигідні пропозиції щодо найму житла. Після підписання договору потерпілі платили гроші за перший місяць оренди помешкання. А коли приїжджали на адреси квартир, на місці нікого не було

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва