Порошенко про помилку з Гладковським та обвинувачення у жадібності

12:58, 1 августа 2019
За словами Петра Порошенка, він витратив 2 млрд власних коштів на українську армію.
Порошенко про помилку з Гладковським та обвинувачення у жадібності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

П’ятий президент України Петро Порошенко вважає призначення Олега Гладковського заступником секретаря РНБО своєю кадровою помилкою, яку він виправив шляхом звільнення чиновника.

Про це экс-голова держави заявив в інтерв’ю Українській правді у відповідь на запитання, чи визнає він, що це призначення було помилкою.

«Звичайно, якщо я його звільнив, то звільненням я її і виправляв», — заявив Порошенко.

Також він зазначив, що призначив Гладковського заступником секретаря РНБО, адже був переконаний, що його лідерські якості дозволять швидко виконати поставлені під час війни завдання — переведення на тризмінний режим підприємств Укроборонпрому.

«І вони були виконані», — зауважив Порошенко.

Коментуючи звільнення Гладковського лише через тиждень після виходу журналістського розслідування про корупцію в Укроборонпромі, Порошенко зазначив, що цей час був потрібен для того, аби перевірити інформацію.

«Є сюжет. Ти маєш звернутися до прокуратури, до НАБУ, до військової прокуратури, до СБУ — прошу підтвердити», — зауважив Порошенко.

П’ятий Президент України повідомив, що наразі не підтримує стосунків із Гладковським і востаннє бачив його на засіданні РНБО, де і звільнив.

Порошенко наголосив, що Гладковський має пояснити суспільству, що там трапилось. «Ще раз хочу наголосити, якщо у вас є претензії, передайте їх суду і притягніть до відповідальності. Я вважаю, що це неприпустимо, коли 8 місяців йдуть одні розмови без будь-яких справ у суді. Це означає тільки одне — або чогось не було, або це було використано, як технологія. Все», — сказав Порошенко.

Разом з тим, у інтерв’ю Петро Порошенко відповів на репліку одного з політиків, який звинуватив його у жадібності. П’ятий Президент України заявив, що витратив два мільярди гривень власних коштів на українську армію.

«Це імідж, який намагаються створити. Я на жадібність намагаюся відповісти наступним. Ви уявляєте, що я витратив 2 мільярди гривень своїх власних грошей на армію?» — резюмував він.

Також Порошенко наголосив на тому, що не роздає грошей, бо кожна копійка дісталася важкою працею.

«Запитайте Сили повітряної оборони, які я облаштував разом з моїми партнерами по «Рошену». Запитайте 3-й чи 8-й полк спецназу, запитайте про антиснайперські комплекси. Бо як тільки у них з’явилися антиснайперські комплекси, набагато зменшилася кількість російських снайперів», — додав він.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що про допит у ДБР Порошенко зробив заяву

Крім того, ми писали, як українці ставляться до Зеленського та Порошенка: результати опитування

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва