ЦВК прийняла важливе рішення стосовно виборів: подробиці

11:28, 3 августа 2019
На низці виборчих дільниць проведуть повторний підрахунок голосів виборців.
ЦВК прийняла важливе рішення стосовно виборів: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 2 серпня, Центральна виборча комісія з метою встановлення результатів позачергових виборів народних депутатів в ОВО № 50 ЦВК ухвалила безпрецедентне рішення, що здійснюватиме повноваження окружної виборчої комісії щодо встановлення підсумків голосування у виборчому окрузі №50, в тому числі і шляхом проведення повторного підрахунку голосів виборців на низці виборчих дільниць. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

«Таке рішення було ухвалене вперше в історії проведення виборів в Україні.

До цієї ситуації призвела бездіяльність ОВК № 50, яка не здійснила повторний підрахунок голосів виборців на низці виборчих дільниць даного округу на виконання рішень судів, які набрали законної сили, та не доставила до ЦВК протокол про підсумки голосування з поміткою «Уточнений». Такі дії окружної виборчої комісії фактично унеможливили встановлення Центральною виборчою комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року в цьому окрузі.

Уповноважені представники ЦВК вже знаходяться у Донецькій області і незабаром прибудуть у Покровськ», - повідомили у ЦВК.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Центральна виборча комісія, згідно з результатами виборів до Верховної Ради, визнала обраними ще 50 народних депутатів.

Крім того, ми писали про початок роботи нової Верховної Ради: коли та як

Додамо, 1 серпня проходив брифінг голови Центральної виборчої комісії України Тетяни Сліпачук на тему: «Завершальна фаза і подальші дії».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва