Нацбанк позивається до Коломойського через мільярдну справу

13:41, 13 августа 2019
Відповідно до судових матеріалів, Коломойський стверджує, що уповноважені особи НБУ не мали достатнього обсягу повноважень на укладення кредитної угоди.
Нацбанк позивається до Коломойського через мільярдну справу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нацбанк подав зустрічний позов проти Ігоря Коломойського. Про це йдеться в рішенні Північного апеляційного господарського суду від 8 серпня 2019 року, розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що позов подано у справі № 910/5172/19. Первинним у цій справі є позов Ігоря Коломойського до Нацбанку, який просить суд визнати недійсною свою поруку за кредитом рефінансування на 4,3 млрд грн, залученим в НБУ.

Як стверджує екс-співвласник ПриватБанку, уповноважені особи НБУ не мали достатнього обсягу повноважень на укладення кредитної угоди, з огляду на відсутність кворуму на засіданні правління НБУ.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що до Генпрокуратури надійшла заява громадян США Ігоря Фрумана і Льва Парнаса щодо погроз з боку Коломойського.

Крім того, Господарський суд Києва об'єднав в одне всі п'ять проваджень, відкритих за позовами екс-власника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Нацбанку України (НБУ) і ПриватБанку.

Також відомо, що Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом Ігоря Коломойського до Національного банку України, Кабінету міністрів України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПАТ «КБ «ПриватБанк», та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді