Погорів на хабарі в $3 500: сумський прокурор постане перед судом

16:02, 21 августа 2019
Гроші прокурор отримав за укладання угоди про визнання винуватості.
Погорів на хабарі в $3 500: сумський прокурор постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань вручило обвинувальний акт прокурору із Сум, який отримав 3 500 доларів хабара від обвинуваченого. Перша заступниця очільника ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook повідомила, що обвинувальний акт направили до суду.

Як відомо, гроші прокурор отримав за укладання угоди про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений отримає покарання не пов’язане з позбавленням волі.

«Слідчі Центрального апарату ДБР під час досудового розслідування встановили, що у такий спосіб прокурор мав намір вирішити свої фінансові проблеми. Схему провернув через адвоката обвинуваченого, якому заборгував гроші», — йдеться у повідомленні.

Злочин кваліфікують за  ч. 3 статті 368 КК України санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі викрили начальника одного з митних постів Івано-Франківської митниці ДФС України на вимаганні хабара в розмірі 2 500 доларів.

Також ми писали, що заступницю міського голови Житомира звинуватили в нанесенні збитків бюджету на понад 700 тисяч гривень.

До того ж, у Києві викрили групу службових осіб Національного інституту раку МОЗ України, які організували злочинну схему власного збагачення за рахунок онкохворих громадян.

Додамо, що волинського прокурора затримали під час отримання від підприємця талонів на 100 літрів пального.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді