З 1 вересня педагогам підвищать зарплату: заява мера Кличка

19:11, 21 августа 2019
Цього року на сферу освіти бюджетом Києва передбачено майже 18 мільярдів гривень.
З 1 вересня педагогам підвищать зарплату: заява мера Кличка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заробітна плата педагогам дошкільних, позашкільних та професійно-технічних закладів освіти міста Києва буде підвищена з 1 вересня. Про це міський голова міста Києва Віталій Кличко заявив на Серпневій конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників Києва. Про це повідомляє прес-служба мера Києва.

У столиці вирішили підвищити з 1 вересня зарплати педагогічним працівникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл, попри те, що воно заплановане урядом з 1 січня наступного року.

«Ми маємо зробити все, аби педагоги не думали про те, як вижити. Вони мають виховувати і вчити дітей. Бо саме діти наше майбутнє. Ми також дуже багато вкладаємо у придбання нового обладнання для шкіл і дитячих садочків міста. Будуємо нові навчальні заклади. За останні 4 роки в столиці побудували або повністю реконструювали 8 шкіл та 26 дитсадків, які відповідають найсучаснішим вимогам освіти європейського рівня», — наголосив Кличко.

Мер також зауважив, що протягом кількох років у столиці завершили реконструкцію та будівництво 50% довгобудів, які стояли покинутими понад 20 років. Кличко підкреслив, що для столиці  сфера освіти стоїть на першому місці. Цього року на неї бюджетом міста передбачили майже 18 мільярдів гривень.

«У нас є здобутки, але ми ще маємо багато викликів. Більшість освітніх установ столиці, що працюють понад 50 років, за цей час жодного разу не бачили ремонтів. Складно уявити, наприклад, квартиру, в якій живуть без ремонту 50 років! У 2019 році на підготовку до нового навчального року з міського бюджету освіта отримала 2,5 млрд грн. За ці кошти заклади освіти ремонтують дахи, фасади, вхідні групи, здійснюють термомодернізацію будівель, реконструкцію спортивних та актових залів, міняють вікна, роблять капітальні ремонти класів, коридорів, ремонтують харчоблоки та купують нове обладнання. А також облаштовують заклади освіти, щоб вони були доступними для людей з інвалідністю», — наголосив мер Києва.

Для ефективного розподілу коштів на ремонти закладів освіти була розроблена «Карта потреб», як повідомив міський голова. Вона визначає пріоритетні види робіт в установах та дозволяє раціонально і прозоро спрямовувати кошти туди, де вони необхідні.

«Це дозволить нам не лише оперативно відслідковувати проблемні моменти, а й розвивати, розбудовувати всі заклади освіти столиці. Бо умови для навчання у Києві мають бути однакового рівня в усіх районах міста», — наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Володимир Гройсман анонсував підвищення зарплат в Україні

Крім того, ми писали, що майбутнім пенсіонерам Кабмін скоротив перелік документів для отримання виплат.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки