Лист до Трампа: сенатори США закликають забезпечувати військову допомогу Україні

15:30, 4 сентября 2019
Американські сенатори звернулись до Трампа із закликом виділити Україні 250 млн доларів на забезпечення безпеки в умовах конфлікту з Росією.
Лист до Трампа: сенатори США закликають забезпечувати військову допомогу Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група американських сенаторів закликала уряд США відновити військову допомогу Україні. Про це йдеться у відкритому листі сенаторів, в якому вони звернулися до президента США Дональда Трампа і закликали Білий дім виділити Україні 250 млн доларів на забезпечення безпеки.

Сенатори переконані, що виділена фінансова допомога життєво необхідна Україні в умовах конфлікту з Росією.

«Фактично Україна продовжує щодня воювати на своєму східному кордоні проти підтримуваних Росією осіб в Донецькій і Луганській областях, і в цій війні загинуло понад 10 000 українських солдатів і мирних жителів. Допомога в області безпеки вже допомогла переламати ситуацію в цьому конфлікті, і в майбутньому необхідна для захисту суверенітету цієї молодої країни», — повідомляється в листі.

Разом з тим сенатори сподіваються, що в майбутньому Україна зможе також надавати допомогу США, а не тільки отримувати її.

«Це фінансування має вирішальне значення для довгострокової стабільності України, а також має постійну підтримку і схвалення Конгресу США, який виділив ці кошти. Ми закликаємо вас доручити Пентагону негайно відправити ці кошти», — наголосили автори листа.

Звернення підписали сенатори Джинн Шейхін, Річард Дурбін, Річард Блюменталь, Роб Портман, Рон Джонсон.

Варто зазначити, що лист надіслали на ім’я глави адміністративно-бюджетного управління США Міка Малвейні, держсекретаря Майка Помпео і глави департаменту оборони Марка Еспера.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що США закликає ЄС допомагати Україні.

Крім того, ми писали, що ЄСПЛ розгляне позов України до Росії.

Також відомо, що Майк Пенс запевнив, що США й надалі буде підтримувати Україну.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді