Ошукали 11 громадян на 54 мільйони: екс-керівникам кредитного комітету оголошено підозру

19:40, 4 сентября 2019
Наразі триває досудове слідство.
Ошукали 11 громадян на 54 мільйони: екс-керівникам кредитного комітету оголошено підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва працівниками УЗЕ у місті Києві ДЗЕ НП України спільно зі слідчими СУ ГУНП у місті Києві викрито колишніх керівників кредитного комітету фінансової установи, які, діючи у складі організованої злочинної групи, заволоділи грошовими коштами у сумі понад 54 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У повідомленні йдеться, що впродовж 2017 року колишній голова кредитного комітету разом із заступником, посаду якого на той час обіймав його син, та ще однією особою ошукали 11 громадян, на ім’я яких під заставу неіснуючих елітних транспортних засобів надали грошові кошти кредитного комітету у вигляді позик. Вказані кредитні кошти фігуранти привласнили, а фіктивним позичальникам виплатили разову грошову винагороду в сумі від 200 до 500 доларів США.

Крім того, увівши в оману 6 громадян, зловмисники запропонували останнім виплатити готівкою отримані за договорами позики кошти, без відсотків, нібито для остаточного погашення заборгованостей. Однак отримані від позичальників кошти зловмисники до каси не внесли, а розпорядились ними на свій розсуд.

Правопорушники привласнили грошові кошти кредитної установи на загальну суму понад 54 млн грн.

Під час досудового розслідування проведено низку обшуків за місцем проживання фігурантів, за результатами яких вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність, та накладено арешт на майно на суму понад 10 млн гривень.

Членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. ч. 3, 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Один із учасників групи наразі перебуває в державному розшуку, вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження.

Досудове слідство триває.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ДБР розслідує схему незаконного отримання компенсації за товар з нульовою ставкою ПД.

Крім того, ми писали, що столичних пенсіонерів попереджають про зухвалих шахраїв.

Також відомо, що на Печерську незаконно привласнили елітну землю.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України