Стало відомо, чи може ДФС штрафувати за помилку повторно

16:30, 5 сентября 2019
Штрафні санкції застосовуються за результатами кожної окремої перевірки.
Стало відомо, чи може ДФС штрафувати за помилку повторно
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Податкове повідомлення-рішення приймається керівником контролюючого органу протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем вручення платнику податків, його представнику або особі, яка здійснювала розрахункові операції, акта перевірки для надсилання податкових повідомлень-рішень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Зазначається, що за наявності заперечень посадових осіб платника податків до акта перевірки та/або додаткових документів повідомлення приймається з урахуванням висновку про результати розгляду заперечень до акта перевірки та/або додаткових документів — протягом 3 робочих днів, наступних за днем розгляду заперечень та/або додаткових документів і надання (надсилання) письмової відповіді платнику податків.

Податкове повідомлення-рішення складається за кожним окремим податком, збором разом зі штрафними санкціями, а також за кожною штрафною санкцією та пенею за порушення норм іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у тому числі за порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Податкові повідомлення направляються за результатами кожної окремої перевірки та, відповідно, за результатами кожної окремої перевірки застосовуються штрафні санкції.

Водночас, якщо на порушення, які були виявлені працівниками контролюючих органів під час проведення перевірок раніше були вже накладені штрафні санкції, то повторне накладання штрафних санкцій за те саме порушення і за той же період чинним законодавством не передбачено.

Нагадаємо, раніше про основні кроки уряду у сфері інформаційних послуг «Судово-юридичній газеті» розповів перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

Крім того, 22 травня запрацювала перша електронна взаємодія, реалізована в межах національної системи електронної взаємодії «Трембіта».

Також ми писали, як отримати довідку про несудимість онлайн.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки