Справа Вілкула: екс-регіонала підозрюють в мільйонних розкраданнях

12:59, 6 сентября 2019
Прокуратура повідомила Олександру Вілкулу про підозру у вчиненні низки злочинів.
Справа Вілкула: екс-регіонала підозрюють в мільйонних розкраданнях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишнього голову Дніпропетровської ОДА та народного депутата України восьмого скликання Олександра Вілкула підозрюють у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки для держави. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської прокуратури.

Як з’ясувало слідство, протягом 2011-2012 років екс-очільник ОДА надав земельні ділянки сільськогосподарського призначення гірничо-збагачувальним комбінатам, змінивши їх цільове призначення з сільськогосподарських земель на землі промисловості.

Вілкул порушив вимоги чинного законодавства, внаслідок чого близько 2000 пайщиків спричинено збитки у вигляді вибуття із їх власності земельних ділянок загальною площею майже 21 га, на суму понад 12 млн грн, а державі, через знищення родючого шару ґрунту при проведенні гірничих робіт підприємством, - на суму майже півмільйона гривень.

Крім того, колишній голова облдержадміністрації також видав розпорядження про зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності товариства з обмеженою діяльністю, із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості, незважаючи на те, що зміна цільового призначення земельних ділянок з «ріллі» на «інші комерційні потреби» є незаконною.

Це призвело до зниження суми втрат сільськогосподарського виробництва, які повинні були бути сплачені підприємством при вилученні вказаних земель Кабінетом Міністрів України для використання у цілях, не пов’язаних із веденням сільського господарства, на суму понад 5 млн грн.

5 вересня 2019 року Олександру Вілкулу повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що екс-нардепів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова оголосили в розшук.

Також ми писали про притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області