У змові з митниками: ДБР розслідує можливе сприяння контрабанді

15:29, 9 сентября 2019
Поліція затримала автомобіль, у якому громадянин намагався провезти на територію України товар без сплати митних платежів.
У змові з митниками: ДБР розслідує можливе сприяння контрабанді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР здійснює досудове розслідування за фактом можливого сприяння працівниками митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС у незаконному перевезенні товарів приблизною вартістю 550 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, здійснюють досудове розслідування за фактом можливого сприяння працівниками митного поста Ягодин Волинської митниці ДФС у незаконному перевезенні товарів приблизною вартістю 550 тисяч доларів США», — зазначається у повідомленні.

Кваліфікація цього факту — зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У повідомленні ДБР йдеться, що неподалік від пункту пропуску митного поста «Ягодин» поліція затримала автомобіль, у якому громадянин намагався провезти на територію України товар без сплати митних платежів. Під час санкціонованого обшуку в автомобілі виявили технічні прилади та пакети з одягом приблизною вартістю 550 тисяч доларів.

«Водій автомобіля здійснював перевезення товарів за сприяння службових осіб митного поста Ягодин Волинської митниці ДФС України», — повідомили у прес-службі.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно; встановлюються службові особи ДФС, причетні до незаконного перевезення товару без належного митного оформлення; проводяться невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, чому ДБР проводить обшуки в офісі «Суспільного».

Крім того, ми писали, що ДБР одночасно проводило обшуки на кількох митницях.

Також відомо, що новий голова ДМС бачить митницю правоохоронним органом.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва