На Харківщині фермер відшкодував ₴200 000 за самовільне захоплення землі

19:24, 15 сентября 2019
У жовтні 2018 року фермер самовільно засіяв озиминою 152 га сільгоспугідь.
На Харківщині фермер відшкодував ₴200 000 за самовільне захоплення землі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області підтримав позицію прокуратури та затвердив угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо самовільного зайняття землі ( ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Як стало відомо, чоловіка, що без жодних дозвільних документів засіяв державні землі, зобов’язали сплатити штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У жовтні 2018 року фермер самовільно засіяв озиминою 152 га сільгоспугідь. При цьому чоловік обробляв ділянку без жодних дозвільних документів на землю. Як з’ясувало слідство, зазначені площі з 2005 року перебували у платному користуванні однієї з комунальних установ, тому розпоряджатися землями засуджений не мав права.

Протиправними діями державі було завдано майже 200 тис. грн. збитків. Під страхом кримінальної відповідальності «горе-фермер» добровільно відшкодував усю суму. Окрім того, згідно з вироком суду він має сплатити призначений штраф.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що  на Житомирщині військовий комісар брав хабарі від призовників за уникнення строкової служби в ЗСУ.

Також у Олександрії на Кіровоградщині водій-порушник намагався дати хабар поліцейському.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області